четвер, 26 червня 2008 20:58

Для світломузичного фонтану запропонують 12 мелодій

На День незалежності в Чернігові обіцяють увімкнути світломузичний фонтан. Його майже рік будують у сквері ім. Попудренка навпроти міськради.

— Загальна вартість проекту 3 мільйони гривень, — каже заступник мера Олександр Сердюк, 55 років. — Із них лише на музичне обладнання піде мільйон. Решта — на будівельні роботи та благоустрій території. Вирішили не залучати бюджетних коштів. Фінансування здійснює благодійний фонд "Рідний Чернігів". Це внески колишніх мерів та їхніх заступників.

Проходимо на будівельний майданчик. Басейн для фонтана майже готовий: обкладений каменем, інженерні комунікації підведені. Із працівників поряд лише сторож.

— Грошей фонду вистачає лише на половину робіт, — зазначає Сердюк. — Тож для добудови плануємо залучити кошти інвесторів, що приходять на будівельний ринок Чернігова. Нехай щось корисне зроблять для міста.

Будівельні роботи планують завершити до кінця липня. Ще десять днів піде на монтаж світлозвукового обладнання. До міста приїдуть спеціалісти з Китаю. Вони запропонують на розгляд комісії управління культури 12 мелодій.

— До Дня незалежності мають упоратися, — підсумовує Олександр Сердюк.

Світломузичний фонтан — одна із передвиборних обіцянок нинішнього міського голови Олександра Соколова.

Зараз ви читаєте новину «Для світломузичного фонтану запропонують 12 мелодій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі