середа, 26 січня 2011 12:11

Для Медведєва придбали супер-яхту за $30 млн (ФОТО)
15

Управління справами президента Росії придбало збудовану в Стамбулі супер-яхту вартістю 30 млн євро, повідомила турецька газета Vatan. За даними видання, на цій яхті президент Дмитро Медведєв прийматиме VIP-гостей на Олімпіаді в Сочі в 2014 році.

Як з'ясували турецькі журналісти, угода про покупку яхти Leo Fun була укладена в середині грудня 2010 року. Після оформлення документів назву яхти змінили на Sirius.

Судно було побудовано на замовлення якогось італійського бізнесмена, чиє ім'я не називається, і спущено на воду в 2009 році. Деякий час воно використовувалося як чартерна яхта. Як пише Vatan, рішення про покупку Leo Fun було ухвалене після того, як вона була взята в чартер для російського президента.

Офіційної реакції від управління справами президента РФ на цю інформацію поки не надходило.

Яхта Leo Fun була збудована на турецькій судноверфі Proteksan Turquoise Design. Судно завдовжки 53,7 м і завширшки 9,5 м здатне розвивати швидкість до 18 вузлів (33,3 км на годину).

Як пише портал Superyachts.com, що спеціалізується на продажах і оренді яхт, Leo Fun ідеально підходить для безпечної і комфортної подорожі.

На верхній палубі розташований басейн з штучним водоспадом та джакузі на шістьох осіб. Там же для гостей передбачено майданчик для барбекю у разі, якщо вони захочуть пообідати на відкритому повітрі, а не в ресторані.

Судно розраховане на прийом до 12 гостей і 11 членів екіпажу. Для високопоставлених гостей є шість просторих VIP-кают з супутниковим телебаченням, Інтернетом і окремими ваннами. А в головній і найбільшій каюті є також робочий кабінет і гардеробна.

Тим часом прем'єр Володимир Путін, також за непідтвердженими даними, зможе приймати гостей під час Олімпіади у власному палаці вартістю мільярд доларів, будівництво якого завершується під Новоросійськом.

Нещодавно в Інтернеті виклали фото "палацу Путіна" - величезний двоповерховий маєток, з якого відкривається вид на море, прикрашений колонами і величезними вікнами на першому поверсі. У внутрішньому дворику розташовано фонтан, а всередині - кабінет з широким представницьким столом, який прикрашений двоголовим орлом, багато меблів із позолоченими ніжками, ліжко з балдахіном.

gzt.ru

Фото: Superyachts.com

Зараз ви читаєте новину «Для Медведєва придбали супер-яхту за $30 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі