пʼятниця, 19 червня 2020 07:19

Для масок є винятки, а рукавички - не потрібні: Ляшко розвіяв коронавірусні міфи

Для масок є винятки, а рукавички - не потрібні: Ляшко розвіяв коронавірусні міфи
Медичні маски на вулиці можна не носити. А замість рукавичок - варто частіше мити руки. Фото: pixabay.com

Медичні маски на вулиці вже можна не носити.

Одягати засоби індивідуального захисту потрібно, заходячи усередину приміщень, де є масове скупчення людей. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі "Право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санлікар назвав можливу реальну кількість хворих на коронавірус українців

"Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що маски повинні носити всі, хто заходить у громадські приміщення. Який шквал критики від великої кількості експертів було вилито на МОЗ. За 2 місяці ВООЗ підтверджує цей факт і каже, що в умовах пандемії маску повинні одягати всі, оскільки можуть вважатися потенційно інфікованими. Ми не говоримо про носіння масок на вулиці. Так, на вулиці сьогодні можемо ходити без маски. Заходячи до громадської будівлі, ми повинні одягати маску на обличчя, яка прикриває органи дихання", - висловився Віктор Ляшко.

Також заступник міністра охорони здоров'я додав, що він рекомендує українцям часто мити руки і обробляти їх антисептиком. Оскільки ефект буде такий же. За його словами, рукавички одягати не потрібно.

В Україні зареєстровано 34 063 випадки зараження Covid-19, за останніми даними. Від початку епідемії - 966 людей померли. Одужали - 15 447 хворих.

Зараз ви читаєте новину «Для масок є винятки, а рукавички - не потрібні: Ляшко розвіяв коронавірусні міфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі