четвер, 30 листопада 2006 15:49

Для гастарбайтерів створять біржу праці у Москві

Влада Москви (РФ) планує створити в місті спеціальну біржу вакансій для мігрантів, які приїжджають на заробітки. Про це повідомив замначальника управління комітету міжрегіональних зв"язків і національної політики Москви Юрій Архипов.

У свою чергу, гендиректор Московського інформаційно-ділового центру Георгій Тимофєєв заявив, що створення філіалів біржі в Москві і в "країнах-донорах" дозволить вести якісніший відбір потенційних претендентів. Крім того, він вважає, що для приїжджих повинні бути створені короткострокові курси для профпідготовки і перепідготовок фахівців з наявних заявок міських підприємств.

Тимофєєв заявив, що всі бажаючі влаштуватися на роботу в Москві зможуть через базу даних дізнатися про наявні вакансії і передати всю необхідну інформацію про себе і про свою кваліфікацію.

- Після цього вони можуть чекати виклику на роботу, не приїжджаючи до Росії, - уточнив він.

Зараз у Москві працює від 1 до 3 мільйонів мігрантів.

Міністр охорони здоров"я і соціального розвитку РФ Михайло Зурабов заявив, що 2007 року в Росії дозволять працювати 6 мільйонам громадян СНД. Крім того, 2007 року на ринках і в кіосках зможуть торгувати тільки 40% трудових мігрантів від загального числа продавців.

Раніше Володимир Путін попросив уряд до 1 листопада підготувати законодавчі акти, що регламентують трудову міграцію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Для гастарбайтерів створять біржу праці у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі