вівторок, 26 лютого 2008 09:02

Для американців на Окінаві введено комендантську годину

Командування американської військової бази на японському острові Окінава оголосило про введення комендантської години для всіх американців, що там проживають, і членів їх сімей, повідомляє AFP. Відповідний режим вводиться з 26 лютого і триватиме до 3 березня як мінімум.

Цього дня японські прокурори матимуть вирішити, чи пред"являти звинувачення 38-річному сержантові армії США Тайлеру Лютеру Хеднотту, якого підозрюють у зґвалтуванні 14-річної місцевої мешканки.

Сержант вже визнав, що "торкався" до дівчинки "нижче за пояс", проте заперечує, що зґвалтував її.

На час дії комендантської години всі американські військовослужбовці, а також члени їх сімей будуть обмежені в праві вільного пересування островом.

Про скасування цього режиму командування обіцяє повідомити додатково.

Американських солдатів, що проходять службу на Окінаві, звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів вже не вперше. Так, 1995 року кілька військовослужбовців зґвалтували 12-річну японку, що призвело до масових протестів серед населення острова. Люди вимагали прибрати звідти американські бази або скоротити число солдатів, що проходять там службу.

На цей час на Окінаві служать приблизно 20 тисяч громадян США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Для американців на Окінаві введено комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі