пʼятниця, 05 вересня 2008 09:14

Дії Росії в Грузії загрожують безпеці американського народу

Сполучені Штати не можуть закривати очі на дії Росії в Грузії. Про це заявив кандидат в президенти США від республіканців Джон Маккейн, передає "Эхо Москвы".

За його словами, на Кавказі сталося міжнародне беззаконня, що загрожує миру та стабільності в світі та безпеці американського народу.

"Лідери Росії, збагачені нафтовим багатством і корумпованою владою, відкинули демократичні ідеали і зобов"язання відповідальної держави. Вони вдерлися до маленького демократичного сусіда, щоб отримати більше контролю над світовими постачаннями нафти, залякати інших сусідів та просунути свої амбіції з відновлення російської армії" - обурюється Маккейн.

В той же час він додав, що у разі обрання президентом працюватимуть над встановленням хороших взаємин з Росією, щоб не потрібно було боятися повернення "холодної війни".

Тему Росії підняла і кандидат у віце-президенти Сара Пейлін. Вона закликала до розконсервації енергоресурсів Аляски та інших заходів із забезпечення енергобезпеки - в умовах того, що Москва "використовує як зброю енергоресурси". Після виступів кандидатів в президенти і віце-президенти США від республіканців, з"їзд Республіканської партії закрився.

Відомому своїми антиросійськими висловами Маккейну 72 роки. Якщо його оберуть, він стане найстарішим президентом США, який заступить на перший термін. Вибори пройдуть в Америці 4 листопада.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Дії Росії в Грузії загрожують безпеці американського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі