четвер, 10 грудня 2020 20:23

"Діє на рівні істерії" - як Росія воює з Православною церквою України

"Діє на рівні істерії" - як Росія воює з Православною церквою України
Олександр Саган: чотири дуже впливові й авторитетні церкви, які визнали ПЦУ за два роки, – це дуже хороший темп Фото: Тарас Подолян

За два роки Православну церкву України визнали 4 церкви. Якщо враховувати протидію РПЦ, результат оптимальний.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить релігієзнавець Олександр Саган.

"Московський патріархат уже діє на рівні істерики. Розриває євхаристійні відносини з церквами, які визнають ПЦУ. Починає проводити політику експансії на території цих церков. Не варто забувати, що саму Московську церкву не визнавали 141 рік. На фоні цього чотири дуже впливові й авторитетні церкви за два роки – це дуже хороший темп", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утворення автокефальної церкви зробило Україну остаточно незалежною - Саган

На його думку, усі помісні православні церкви визнають нашу ПЦУ. Але маємо почекати.

"Навіть сама Московська патріархія прийме колись таке рішення – коли демократизується політика Російської Федерації та православна церква перестане бути політизованою структурою, як це є нині", - додає Олександр Саган.

Повне інтерв'ю з Олександром Саганом читайте у журналі "Країна" від 10 грудня.

24 жовтня Православна церква Кіпру визнала автокефалію Православної церкви України. Зробила це четвертою з 15 православних після Вселенського та Олександрійського патріархатів і Церкви Греції.

Зараз ви читаєте новину «"Діє на рівні істерії" - як Росія воює з Православною церквою України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі