вівторок, 20 липня 2021 11:00

Дівчину не взяли на роботу через українську мову

Дівчину не взяли на роботу через українську мову
Вікторію Юхимець не працевлаштували, бо вона не розмовляє російською мовою. Фото: facebook.com/viktoria.yukhymets

Через українську мову в Києві розгорівся скандал. Дівчину відмовилися приймати на роботу, бо вона не розмовляє російською.

Інцидент став резонансним, винних звільнили, а компанії довелося попросити вибачення. Цю ситуацію описала у Facebook киянка Вікторія Юхимець.

Компанія Columb Trade, що займається підбором автомобілів зі США, вже повідомила про звільнення винних. Представники фірми опублікували на Facebook допис, у якому зазначено, що вони більше не працюють з жінкою, яка не прийняла на роботу Юхимець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспит з української мови для чиновників дав збій

На сторінці самої Вікторії вже з'явилося відео її зустрічі з представниками компанії. Киянка транслювала подію в прямому ефірі.

"Неодноразово казала, що вважаю цю проблему не своєю особистою, а суспільною, тому викладаю стрім розмови з представниками компанії. Нехай кожен оцінює сам результати діалогу", - написала Юхимець.

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набув чинності 16 липня 2019 року. Підтвердив норму Конституції України про єдину державну мову в Україні. Її зобов'язаний знати кожен громадянин.

Державною мовою зобов'язані користуватися в діловодстві, сфері культури, рекламі, під час проведення спортивних заходів, у написах і повідомленнях у транспорті, під час обслуговування пасажирів, на вивісках та дорожніх знаках, у науці разом з англійською.

Більшість положень мовного закону набули чинності впродовж двох років.

Зараз ви читаєте новину «Дівчину не взяли на роботу через українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі