пʼятниця, 30 липня 2021 05:02

Дівчину хотіли спалити живцем та варили в окропі. Церковне свято 30 липня

30 липня православна церква згадує святу Маргариту Антіохійську. Досі невідомо, чи жила вона насправді.

За згадками, вона походила із родини язичницького жерця Едессія. Дівчина не захотіла поклонятися ідолам, прийняла християнство і обітницю цнотливого життя. За це батько прогнав Маргариту з дому.

Автор: pinterest.com
  У День Святої Маргарити прийнято йти до церкви на урочисту літургію
У День Святої Маргарити прийнято йти до церкви на урочисту літургію

У неї з першого погляду закохався префект Олімврій за її доброту та вроду. Запропонував одружитися, якщо вона зречеться Христа.

Однак Маргарита відмовила, після чого залицяльник притягнув її до громадського суду в Антіохії. Через відмову вірити у язичницьких богів її приговорили до смертної кари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Початки християнства в Україні слід виводити не від князя Володимира

Дівчину намагалися спалити живцем та варили в окропі, однак вона залишилась неушкодженою. Тоді святій вирішили відрубати голову, щоб убити остаточно.

1213 року Йоан де Бореа взяв в одному з монастирів Константинополя срібну скриньку з кистю руки святої. Ці мощі врятували його від бурі на шляху до Венеції.

День Ангела сьогодні відзначають Марина та Маргарита. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Дівчину хотіли спалити живцем та варили в окропі. Церковне свято 30 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі