середа, 07 листопада 2007 11:09

Дівчинку з чотирма руками і ногами прооперували успішно (ФОТО)

У Індії успішно пройшла операція дворічної дівчинки, яка народилася з чотирма руками і чотирма ногами. За відгуками лікарів, у дівчинки є всі шанси почати жити нормальним життям.

В ході операції, що тривала 27 годин, у Лакшмі відокремили її власні хребет і нирки від "чужих" і видалили зайві руки і ноги. За словами лікаря Мамти Патіл, що брала участь в операції, дівчинці буде наданий інтенсивний догляд протягом 48 годин після операції.

Батьки дівчинки, звичайні робочі, дістали відмову в декількох лікарнях, перш ніж звернулися до доктора Патілу.

Операція коштує приблизно 200 тисяч доларів, але для батьків буде безкоштовною. Дівчинку намагався купити цирк, і "родичі" були не проти продати Лакшмі, так що батькам довелося ховати дівчинку до початку операції.

Лакшмі Татма народилася зрощеною з так званим "близнюком-паразитом". Цей "близнюк", у якого відсутня голова, але є власний хребет, руки, ноги і нирка, сполучений з тілом Лакшмі через таз.

Дана аномалія є варіантом сіамських близнят, другою з яких так і не з"явився на світло. Сіамські близнята з"являються на світ дуже рідко - один раз на 200 тисяч народжень, і досить рідко виживають. За останні 500 років відомо тільки 600 випадків виживання близнят, велика частина з яких дівчатка, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку з чотирма руками і ногами прооперували успішно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі