вівторок, 11 листопада 2008 12:29

Дівчинка виграла в суді право гідно померти

Важко хвора 13-річна британка виграла в суді право не робити операцію по пересадці серця. Про це у вівторок пише газета TheDailyTelegraph.

Трансплантація серця, на думку лікарів, напевно сама по собі приведе до смерті Ханни Джонс. Імунна система дівчинки, яка раніше перехворіла лейкемією, не перенесе наслідків операції. Дізнавшись про це, Джонса заявила про бажання не піддаватися хірургічному втручанню і, таким чином, померти гідно. Проте служба по контролю за дотриманням прав дітей погрозила забрати дівчинку у батьків і примусити її до операції.

Розбираючи справу Ханни, суд ухвалив, що вона має право вийти з лікарні і провести залишок життя з сім"єю, не піддававшись тиску з боку правозахисників. Удома її чекають мати, батько, два молодших брати і сестра. Родичі сподіваються, що хвора доживе до Різдва. Крім того, Ханна попросила звозити її в Діснейленд.

Ханна Джонс захворіла лейкемією у віці 5 років. Рак вдалося перемогти, проте через наркотиків, що приймаються в процесі лікування, у дівчинки розвинулася серцева хвороба. В цілому вона провела в лікарні 8 років - більшу частину свого життя.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка виграла в суді право гідно померти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі