вівторок, 04 березня 2008 15:53

Дитячі суміші небезпечні для здоров"я - висновок учених

Дитячі суміші небезпечні для здоров"я - висновок учених

Виробники сумішей для дитячого харчування піддають дітей небезпеці виникнення важких хвороб, таких як менінгіт, пише сьогодні Daily Telegraph з посиланням на дослідження проведене Національним фондом дітородіння (NationalChildbirthTrust).

Основна причина виникнення хвороб - неправильні і суперечливі інструкції з використання сумішей, які часто суперечать інструкціям з безпеки дитячих сумішей, схваленим ВООЗ (WorldHealthOrganisation) і Агенством з харчових стандартів (UKFood StandardsAgency). Суміш у вигляді порошку не стерильна і може містити в собі небезпечні бактерії, тому використання не кип"яченої або недостатньо охолодженої води може призвести до тяжких наслідків для дитини. Крім того, вже розведена суміш повинна бути використана негайно.

Ще одна причина, з якої багато сумішей можуть не підійти дитині, - непереносимість білка коров"ячого молока, яка є одній з найпоширеніших аллергий у дітей. Як повідомляє агентство Reuters, італійським ученим з університету Трієста (Universityof Trieste), вдалося знайти ефективний спосіб боротьби з алергією на коров"яче молоко. Виявляється, організм можна привчити до білка, який викликає алергічну реакцію, за допомогою регулярного вживання молока в невеликих кількостях і поступового збільшення дози.

Користь грудного вигодовування для дітей першого року життя добре відома. У дітей, які знаходяться на грудному вигодовуванні, рідше зустрічаються інфекційні захворювання шлунку, кишечника і вуха, проблеми з травленням, шкірні хвороби і алергії, у таких дітей нижче ризик високого кров"яного тиску, діабету і ожиріння.

Недавно було встановлено, що грудне вигодовування також сприяє кращому розумовому розвитку, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі суміші небезпечні для здоров"я - висновок учених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі