четвер, 28 квітня 2011 16:30

Дитячі книги подорожчали на 15 відсотків
10

Фото: Фото: Павло Паламарчук

У Львові розпочався міжнародного дитячий Фестиваль у місцевому палаці мистецтв.

"Щороку я купую нові дитячі енциклопедії видавництва "Махаон". Цього року вони подорожчали на 20, а то й 30 гривень. За ці гроші можна було б ще одну книжку дитині купити", - каже 26-річна Валентина Чорна. Вона прийшла із 7-річним сином Марком.

Біля київського видавництва "Махаон" невелика черга. На стіл перед відвідувачами виставлені найяскравіші дитячі книги - розгортки, їхня ціна від 150 гривень. На стендах позаду продавців великі енциклопедії, довідники. Найдорожча - "Хижаки" - вартує 200 гривень.

"Ми на цьому форумі з самого початку, – розповіла продавець Олена із стенду видавництва "Махаон". - Цього року маємо кілька новинок - дитячі книги польських письменників, перекладені українською. В перший день багато не купують, придивляються, прицінюються. А книги і справді подорожчали, бо підняли ціни на друк, а ми в Росії половину книг друкуємо, це ще за перевезення і митні збори додайте".

У сусідньому стенді видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" заступник директора Андрій Долгов, 50 років, показує покупцям новинку - книжку "Нове вбрання для короля" за казкою Ганса Християна Андерсона.

Її можна купити за 50 гривень. Каже, що ціни підняли на книги, але на 5-10 гривень.

Мама трирічного Павлика, Орися Шевчук, 33 роки, купує у київському видавництві "Розумна дитина" велику книгу за 250 гривень, її назва "Перша книга".

"Малому на день народження родичі надарували грошей, вирішила купити одну, але дорогу і корисну книжку, щоб на кілька років була. Я її ще на минулому форумі бачила, правда, тоді вона коштувала 180 гривень", – відзначила жінка.

Відкривав Львівський міжнародний дитячий Фестиваль мер Львова Андрій Садовий. Він закликав дітей читати, а батьків купувати дітям книги.

Участь у дитячому форумі видавців взяло 40 українських видавництв, це на третину менше, ніж торік. Триватиме дитячий фестиваль із 28 по 30 квітня у Палаці мистецтв на Коперніка, 17.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі книги подорожчали на 15 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі