пʼятниця, 03 січня 2014 17:37

Дитячі кімнати у "Прозорих офісах", велорікші та модернізація тепломережі. Топ-10 досягнень, які змінили Вінницю у 2013-му році
14

Фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК

 

Про досягнення Вінниці 2013-го року Gazeta.ua розповіли депутати та чиновники міськради.

1.Здивували цього року вінничан і гостей міста гігантські квіткові черепаха і крокодил. А також новинки на набережній біля світломузичного фонтану – велорикші та велокав'ярні.

 

"З'явились туристичні інфоцентри у вигляді чайників та туристичний потяг, що курсує від набережної до центру міста. Під час прогулянок пасажири дізнаються про цікаві факти з історії міста, які розповідають спеціально підготовлені стюарди. В інфоцентрах можна забронювати готель, квитки на потяг і літак, викликати таксі. Відвідувачам безкоштовно пропонується туристична схема міста. Усі бажаючі можуть придбати чай, каву, канапки і сувеніри", - розповів начальник відділу молоді та туризму Вінницької міськради Руслан Анфілов.

Ще одним подарунком до 100-річчя вінницького трамваю стало відкриття Музейного комплексу історії і розвитку трамвая. Тут просто неба зібрані реставровані трамвайні вагони, що курсували містом. А у музейному приміщенні зібрані фотографії, документи, проїзді квитки, форма та інше.

У Центральному парку відкрили реставрований світломузичний фонтан. Вінницю почали називати містом фонтанів.

2.В дитсадки батьки тепер записують дітей через електронну чергу. В будь-який момент вони можуть зайти на спеціальний сайт і подивитись, як посунулась черга.

"Цього року відкрили 3 нових садочки та декілька десятків груп в існуючих дитсадках. Завдяки цьому черга скоротилась у 3 рази до тисячі", - зауважив директор Департаменту освіти та науки Вінницької обласної ради Ігор Івасюк.

Також зробили реорганізацію трьох шкіл. З 1 вересня учнів початкової школи гімназії №1 перевели у школу №25, де залишились уже існуючі початкові класи. Учнів середніх і старших класів школи №25 пішли до школи №10. Разом з учнями до інших шкіл переходили і їхні вчителі.

"Це принципово нова шкільна перебудова в історії нашого міста. І хоча зразу батьки були проти, тепер зрозуміли, що така організація навчально-виховного процесу оптимальна для дітей", - запевнив депутат Вінницкої міської ради Олександр Парвадов.

3. За рейтингом журналу "Фокус" Вінниця посіла перше місце серед кращих для життя українських міст.

"Запустили нові виробництва на підприємствах "Віолія" та "Рошен". Відновили роботу авіазаводу та інших. Всього створено 8 тисяч робочих місць. А це зарплата та джерело надходжень до міського бюджету", - наголосила директор Департаменту фінансів Вінницької міської ради Наталія Луценко.

В муніципальну власність повернули аеропорт.

Вінниця також піднялася з десятого на шосте місце в списку кращих міст для бізнесу в Україні за версією журналу "Форбс" .

4. Введені в дію новостворені "прозорі офіси", в кожному з яких запрацювали дитячі кімнати "Смайлик". Вони приймають дітей  віком від 3 до 7 років щодня з 9:00 до 17:00. Малеча перебуває тут безкоштовно, поки їх батьки відвідують центр адміністративних і соціальних послуг.

Збільшилась кількість адміністративних послуг, які надаються через Інтернет. Відкрились також й "прозорі ЖЕКи".

5. Триває модернізація тепломереж. Реалізація проекту дозволить тепловикам економити газ, коригувати інтенсивність подачі опалення, зменшити втрати теплової енергії. Також проект передбачає встановлення 51 індивідуального теплового пункту, які дозволяють корегувати інтенсивність подачі тепла в залежності від погодних умов.

6. Змонтовано ще три багатофункціональних мультикомплекса для родинного відпочинку. Вони складаються з двох зон: ігрової для дітей, та спортивної для молоді і дорослих. Загалом по місту з 2011 року встановлено п'ятнадцять таких мультикомплексів.

7. Дерева висаджують за новим принципом. Щоб вони не страждали від загазованості і солі після розчищення снігу на вулицях, їх почали висаджувати не менш ніж 2,5 метри від проїжджої частини. Для захисту стовбурів та коренів їх захищатимуть декоративними решітками.

8. Продовжується робота по розширенню перехресть. Цього року облаштовано три, на Свердлова-Козицького Пирогова – Гніванське шосе та Пирогова. Відкрито кільцеву дорогу з Келецької на Барське шосе. На вулицях з'являється вертикальне озеленення, деякі вулиці мають велосипедні доріжки. Розпочали видозмінюватись та набувати естетичного вигляду зовнішні рекламні носії.

9. Модернізовано ще кілька десятків тролейбусів. Невдовзі буде реставровано весь тролейбусний парк. Компанія "Віолія" подарувала місту 5 нових автобусів, які вже вийшли на лінії.

10. На вул. Коцюбинського з'явилась святкова ілюмінація, яка складається з понад сотні елементів з гербом міста та розтяжок через дорогу. Гірляндами також прикрашено десять дерев, кожне з яких обвите 15 елементами у вигляді бурульок. Оновили підсвітку Центрального мосту.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі кімнати у "Прозорих офісах", велорікші та модернізація тепломережі. Топ-10 досягнень, які змінили Вінницю у 2013-му році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі