середа, 19 вересня 2007 14:00

Диспетчер Внуково врятував літак з 345 пасажирами на борту від катастрофи

Диспетчер аеропорту Внуково запобіг у вівторок, 18 вересня, можливу аварію літака Іл-86, на борту якого знаходилися 345 пасажирів. Як повідомили в московському Центрі автоматизованого управління повітряним рухом, інцидент стався, коли лайнер авіакомпанії "Атлант-Союз" вилітав до Єгипту. У момент розгону літака по злітній смузі один із диспетчерів зі свого місця побачив, що з лівого крила витікає пальне. Він негайно дав команду командирові повітряного судна припинити зліт.

Командир Іл-86 зумів загальмувати, до літака прибула пожежна машина для охолоджування стійок шасі, а потім лайнер відбуксирували до місця стоянки, розповіли в Центрі управління повітряним рухом.

Керівництво центру також відзначило грамотні дії диспетчера Віктора Ляхова, в результаті яких і вдалося запобігти можливій аварії, повідомляє РИА "Новости".

Рейс 9571 Москва - Хургада повинен був вилетіти 18 вересня о 16.10 за московським часом. Проте після виявлення витоку пального "літак замінили на резервний, і о 19.50 він успішно вилетів до Хургади", повідомив прес-секретар "Атлантоюзу".

 

Зараз ви читаєте новину «Диспетчер Внуково врятував літак з 345 пасажирами на борту від катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі