середа, 04 червня 2014 14:33

Директора ялтинської школи звільняють через гімн України

Директора ялтинської школи звільняють через гімн України

Директора та учителів школи №15 імені Степана Руданського у Ялті хочуть звільнити через те, що 31 травня на святі останнього дзвоника випускники заспівали гімн України, розповідають учні школи. Словами "Ще не вмерла України і слава і воля" учні перекричали російський гімн "Слався Отечество", прийшли у жовто-блакитних краватках.

"Ми заспівали Гімн України, це було не сплановано. Ніхто з учителів та директор про це не знав. Співав тільки наш випуск - в нашій школі лише один одинадцятий клас, 15 осіб. Але інші, коли розібрали слова, нас підтримали, співали й батьки", - розповідає випускниця цієї школи. Називатися не хоче, каже, у її школі після інциденту всі бояться, і батьки, і учні.

"Зараз учителі мають проблеми. Стоїть питання про їх звільнення: до них приходили із Районо. Учнів, які досі знаходяться в Ялті, змушують писати пояснювальні записки: чому вони так зробили, нащо заспівали", - каже дівчина.

"Я вже на території України. Моїх однокласників, які залишилися в Ялті, змушують приходити в школу і писати пояснювальні записки, чому ми співали. Вчителів і директора школи звільняють у цю хвилину. Всіх. Хоча більша частина з них підтримують Україну! Ніхто не знав, що ми будемо співати. А ми, в свою чергу, співали усвідомлено. Ми патріоти України і завжди ними були. Я це не приховую! - Пише на своїй сторінці у соцмережі "Вконтакте" ще один випускник. Саме він першим оприлюднив інформацію про репресії на адресу вчителів та попросив про інформаційну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Директора ялтинської школи звільняють через гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі