четвер, 17 квітня 2014 11:21

Директор ЦРУ: поїздка до Києва була попередженням для Путіна

Директор ЦРУ: поїздка до Києва була попередженням для Путіна
ru.focus.lv

Американці починають розуміти, що самих лише економічних санкцій проти Росії замало і потрібно допомогти Україні захистити себе.

Як зазначає оглядач The Daily Beast Леслі Гелб, таємний візит директора ЦРУ Джона Бреннена в Київ був потрібен для того, щоб настрахати Кремль.

"Поїздка, перед усім, планувалася як послання Путіну: йому пора замислитися про можливості того, що російське вторгнення на Схід України може зіштовхнутися з партизанською війною, такою ж кошмарною, як та, що виснажувала радянські сили в Афганістані", - пише оглядач.

Також в статті йдеться про те, що самим лише посланням справа навряд чи обмежується, і Вашингтон планує певні секретні кроки на зустріч України.

"Білий Дім схиляється до забезпечення України озброєнням для партизанської війни: імпровізованими бомбами, мінометами, стрілецькою зброєю і гранатами", - пише Гелб. 

В адміністрації Обами почали серйозно розглядати можливість військової допомоги Україні, оскільки усвідомили, що політика санкцій не працює і виставляє США слабкими.

Видання зазначає, що візит директора ЦРУ не залишився без уваги Кремля, оскільки прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв написав про нього на своїй сторінці в Facebook.

Оглядач припускає, що в Росії можуть вирішити відкрити двері для мирного вирішення конфлікту з Україною.

Тим часом джерела The Daily Beast в Білому Домі запевняють, що про жодні секретні операції в Україні не будуть проводитися, "якщо Путін не почне захоплювати те, що йому не належить".

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ: поїздка до Києва була попередженням для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі