Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 08:07

Дипломатів ООН і Євросоюзу вислали з Афганістану

Співробітники дипломатичного представництва Євросоюзу і місії ООН в Афганістані у четвер вранці були вислані з Кабула, повідомляє AFP.

Представник ООН - громадянин Великої Британії, повідомили агентству у штаб-квартирі місії у Кабулі, залишив Афганістан рейсом ООН. У дипломатичному представництві Євросоюзу також підтвердили, що їх співробітник - громадянин Ірландії - більш не знаходиться на території Афганістану. Імена дипломатів поки не розголошують.

Дипломати, як повідомлялося раніше, були арештовані 20 грудня. Влада Афганістану заявила, що ці люди займалися діяльністю, що суперечить їх офіційним обов"язкам, і зажадали, щоб дипломати залишили країну. ООН і Євросоюз намагалися добитися відміни екстрадиції своїх співробітників, проте їх переговори з урядом Афганістану результату не принесли.

За даними телеканалу Sky News, обидва дипломати брали участь в секретних переговорах з лідерами руху "Талібан", які, як повідомили у грудні британські ЗМІ, санкціонував глава уряду Великої Британії Гордон Браун. Сам британський прем"єр повідомлення про таємні контакти з талібами категорично спростовує, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дипломатів ООН і Євросоюзу вислали з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути