четвер, 31 травня 2007 14:08

Дипломати займалися контрабандою автомобілів

Служба безпеки України виявила канал контрабанди автомобілів престижних марок, до функціонування якого причетні окремі представники дипломатичного корпусу іноземних представництв в Україні.

Про це повідомив в четвер на брифінгу в Києві начальник Головного управління по боротьбі з контрабандою і оргзлочинністю Михайло Глуговський.

За його словами, з серпня минулого року до України з Німеччини Польщі, Італії контрабандисти ввезли більше 60 легкових автомобілів, які призначалися для використання іноземними дипломатичними представництвами. Проте, як підкреслив він, автомобілі після реєстрації в ДАІ відразу ж знімалися з обліку і реалізовувалися громадянам України через товарні біржі Києва без оплати обов"язкових платежів.

При цьому, як відзначив Глуговский, в митні органи і ДАІ надавалися фіктивні письмові звернення дипломатичних установ, які підтверджували, що автотранспорт належить іноземним представництвам. "На даний момент встановлено завдання прямих збитків державі на суму більше 1,5 млн. грн", - сказав начальник головного управління.

По даних фактах СБУ порушила 2 кримінальних поділа по ст. 201 Кримінального кодексу (контрабанда), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Дипломати займалися контрабандою автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі