середа, 04 квітня 2007 10:40

Дипломати Північної Кореї відмовились підкорятися своєму лідеру

Дипломати Північної Кореї, що працюють за кордоном, не підкорялися наказу керівництва КНДР і відмовилися відправляти своїх дітей на батьківщину, пише газета The Times. Розпорядження про повернення близько трьох тисяч дітей поступили в північнокорейські диппредставництва ще в лютому, і до 30 березня вони повинні були повернутися додому.

Раніше в КНДР діяло правило, відповідно до якого дипломатичні працівники і резиденти в інших країнах могли брати з собою за кордон тільки одну свою дитини, проте в 2002 році воно було скасоване. Тоді його появу спостерігачі пов"язували з побоюваннями властей Північної Кореї, що громадяни країни спробують попросити політичного притулку.

За відомостями видання, особливу незадоволеність відновлення дії цього правила викликало у дипломатів, що працюють в Китаї. Вони поки не відправили на батьківщину жодної своєї дитини. Щоб вирішити конфліктну ситуацію, до Пекіна виїхав заступник міністра закордонних справ КНДР. Правда, офіційний представник посольства в китайській столиці назвав ці відомості "необгрунтованими припущеннями".

Проте самі північнокорейські дипломати в неофіційних бесідах заявили, що не хочуть відправляти додому своїх дітей, щоб не переривати їх учбових процес. Інші посольські працівники стверджують, що їм просто не вистачило часу. Деякі джерела передбачають "серйозний скандал", оскільки непокора вказівкам глави КНДР Ким Чен Іра строго карається, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дипломати Північної Кореї відмовились підкорятися своєму лідеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі