пʼятниця, 25 травня 2007 20:19

Діма Білан порушив авторські права на 5 млн. рублів

Компанія "Союзконцерт" вимагає від співака Діми Білана компенсацію за порушення авторських прав у розмірі п"яти мільйонів рублів. Компанія поводилася з позовом в Дорогоміловській суд Москви; в результаті на майно співака був накладений арешт.

"Союзконцерт" також вимагає, щоб суд заборонив Білану "ухвалювати рішення про здійснення концертної, виконавської і іншої творчої діяльності, а також укладати направлені на здійснення цієї діяльності договори і виконувати їх". Крім того, ця організація хоче позбавити співака його сценічного псевдоніма. Справжнє ім"я виконавця - Віктор Белан.

Права на псевдонім і пісні Білана "Союзконцерту" передала вдова Юрія Айзеншпіса, продюсера, з яким співак уклав договір в 2002 році. Сам виконавець стверджує, що псевдонім був придуманий задовго до знайомства з Айзеншпісом.

Крім того, юрист Білана заявив, що дана справа взагалі не входить в компетенцію Дорогоміловського суду Москви і повинна розглядатися за місцем проживання відповідача, тобто в Кабардино-Балкарії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Діма Білан порушив авторські права на 5 млн. рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі