четвер, 14 лютого 2008 11:16

Ділянку землі на горі з написом "Голлівуд" продадуть за $22 мільйони

Ділянка землі з величезним написом "Голлівуд", відома за поштовими листівками всьому світу, виставлена на продаж. Чиновники Лос-Анджелеса побоюються, що будинки на задньому плані зруйнують зовнішність однієї з головних визначних пам"яток Каліфорнії.

Як повідомляє Reuters, компанія Chicago investment group заявила, що адміністрація Лос-Анджелеса не змогла зібрати $22 млн і викупити ділянку землі в 55 га трохи західніше знаку "Голлівуд".

14-метровий напис "Голлівуд" з"явився в 1923 році, але тоді він читався повністю як "Голлівудленд" і слугував рекламою будівельної компанії. Наприкінці 1940 року останні чотири букви зникли, і саме у такому вигляді напис став символом столиці американської кіноіндустрії.

Ділянка землі, яку погрожують забудувати, належала відомому акторові, підприємцю і льотчику Говарду Хьюзу, який хотів в кінці 1940-х років побудувати там віллу в подарунок актрисі Джінджер Роджерс. Знаючи характер ексцентричного мільйонера, Роджерс відмовилася, злякавшись, що Хьюз ув"язнить її в цьому маєтку на горі і не дозволить бачитися ні з ким.

За повідомленням Los Angeles Times, в 2002 році землю за $1,675 млн викупила компанія Fox River Financial Resources, а зараз з"явилися відомості про те, що там будуть побудовані п"ять розкішних особняків або елітний житловий комплекс. Загрожуючи можливістю зіпсувати головну визначну пам"ятку Америки, забудовники запропонували місцевим властям викупити землю за $22 млн, тобто в 13 разів дорожче. У адміністрації Лос-Анджелеса таких грошей не виявилось, і тепер захисникам американської визначної пам"ятки залишається розраховувати тільки на допомогу федеральних властей, повідомляє  Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Ділянку землі на горі з написом "Голлівуд" продадуть за $22 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі