четвер, 04 вересня 2008 15:06

Дік Чейні привіз хорошу новину для Саакашвілі (ФОТО)
7

Сьогодні вранці в Тбілісі прилетіла з офіційним візитом друга людина Америки, віце-президент США Річард Чейні.

У Грузії американський гість проведе всього декілька годин. Поговорить з грузинським президентом Михайлом Саакашвілі, а потім візьме участь в спільному брифінгу, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на адміністрацію президента Грузії.

Сьогодні ж Чейні вилетить на Україну, а потім до Азербайджану. Цей міні-вояж трьома країнами - великий американський "мессидж" Росії.

"Мета візиту віце-президента Чейні до Грузії, а також Азербайджану та України - це демонстрація великої підтримки США цим країнам, що має бути сигналом для Росії", - сказало джерело в адміністрації президента Грузії.

В Тбілісі Чейні привіз хорошу новину з Америки. Президент США Джордж Буш та держсекретар Кондоліза Райс зробили вчора заяву про виділення 1 мільярд доларів США в якості гуманітарної допомоги Грузії. Штати клятвено завіряють, що ці гроші не призначені для військових витрат.

"Я не можу заявити про це ясніше - в цьому пакеті в 1 мільярд доларів є нульовий військовий компонент. Гуманітарна допомога, яку продовжує надавати Грузії уряд США, тільки такою і є. Вона є гуманітарною і за своєю природою не є військовою ", - заявив заступник держсекретаря США з питань економіки, енергетики та сільського господарства Рубен Джеффрі на прес-конференції у Вашингтоні.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Дік Чейні привіз хорошу новину для Саакашвілі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі