Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2007 15:18

Дев"ять з десяти американських школярів страждали від насильства

Популярний американський журнал Discourse Studies опублікував два цікаві дослідження, які аналізують різні аспекти насильства.

Дев"ять з десяти молодших класів американських шкіл страждали від агресії з боку своїх однокашників. У свою чергу, 60% школярів зізналися в тому, що вони самі так само кривдили своїх товаришів по навчанню. Цей висновок був зроблений в результаті опитування, проведеного Дитячою Лікарнею імені Люсіль Пакард і Стенфордськім Університетом.

В рамках дослідження вивчалися два типи агресії такого роду (у США прийнятий термін "булінг" - бикування українською): пряма, коли погрожують або застосовують на практиці фізичне насильство, або непряма, коли відносно жертви розпускаються неприємні чутки, її обзивають, з нею не розмовляють і ін. Ще один висновок дослідження не був несподіваним: жертви булінга частіше скаржаться на депресії, самотність і замислюються про самогубство, ніж їх благополучніші однолітки.

Дослідження Університету Нью-Гемпшира показало, що кращий спосіб заспокоїти людину, що знаходиться в істеричному стані, - пильний погляд поліцейського.

Цей висновок був зроблений в результаті аналізу сюжетів, що показуються в популярній телепередачі "Копи", яку 19-й рік підряд транслює телеканал Fox. У передачі показані реальні операції, які проводить поліція, - за вартовими порядку слідує телеоператор. Дослідження було засноване на телепрограмі, тому що іншим способом складно отримати відеозйомки, на яких зафіксовані контакти між поліцією і громадянами. Поліцейські вимушені заспокоювати людей в ситуаціях, коли їм потрібно швидко отримати інформацію про злочин. У істеричні стани часто впадають потерпілі і свідки, які можуть надати важливу інформацію про злочинця. Як відомо, злочини найефективніше розкриваються за гарячими слідами, повідомляє Washington Profile.
Зараз ви читаєте новину «Дев"ять з десяти американських школярів страждали від насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути