середа, 27 червня 2007 09:23

Дев"ять нових країн увійдуть до Шенгену до кінця року

Дев"ять нових членів Європейського союзу приєднаються до зони подорожей без кордонів до кінця цього року, не дивлячись на заперечення деяких старих членів ЄС, стурбованих питаннями безпеки. Словаччина, Словенія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща і Чеська республіка приєднаються до так званої Шенгенської зони 31 грудня і знімуть пости на сухопутних кордонах. Повітряні кордони цих країн відкриються до березня 2008 року, повідомив міністр внутрішніх справ Німеччини Вольфганг Шойбле.

Втім, він відзначив, що до цих пір збереглися "деякі проблеми": нові члени ЄС повинні довести рівень охорони власних кордонів до рівня країн Шенгенської зони.

Австрія, що має протяжний кордон з Чеською республікою і Словаччиною, наполягала на перенесенні дати вступу цих країн в Шенгенську зону, заявляючи, що вони ще не готові до цього.

У Шенгенську угоду в даний час входять 15 країн.

Спочатку передбачалося, що система шенгенських віз буде поширена на нових членів ЄС в жовтні 2007 року. Проте, на думку Єврокомісії, до цього терміну не вдасться вирішити всі проблеми технічного і юридичного характеру.

Нагадаємо, угода "Про відміну паспортного і митного контролю між країнами Європейського союзу", відома як Шенгенська угода, спочатку була підписана в червні 1985 року сімома державами Європи: Бельгією, Нідерландами, Люксембургом, Францією, Німеччиною, Португалією та Іспанією. Вона вступило в силу в березні 1995 року, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ять нових країн увійдуть до Шенгену до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі