середа, 07 листопада 2007 10:46

Десятка найбезглуздіших британських законів

Британський телеканал склав рейтинг найбезглуздіших законів у Великій Британії. Результати опитування близько 4 тис. людей, проведеного каналом UKTV Gold television, було показано в ефірі у вівторок у рамках передачі, присвяченої британській юридичній системі.

Усі безглузді закони відносяться до старовинного законодавства і хоча вважаються застарілими, теоретично як і раніше продовжують діяти. Респондентам запропонували список таких законів і попросили вибрати десять найбезглуздіших із них, повідомляє AFP.

1. У Британії забороняється вмирати в палатах Парламенту (27 відсотків)

2. Наліпити поштову марку із зображенням британського монарха догори дригом прирівнюється до зради (7 відсотків)

3. У Ліверпулі жінкам заборонено перебувати топлесс, якщо тільки вони не працюють у зоомагазині, що торгує акваріумними рибками (6 відсотків)

4. На Різдво заборонено їсти пироги з м"ясом (5 відсотків)

5. У Шотландії, якщо хтось постукав до вас у двері та попросив скористатися вашим туалетом, ви повинні дозволити йому це зробити (4 відсотки)

6. Вагітна жінка має право справляти потребу де захоче, зокрема в шолом поліцейського (4 відсотки)

7. Голова будь-якого мертвого кита, знайденого на британському побережжі автоматично стає власністю короля, а хвіст – власністю королеви (3,5 відсотка)

8. Забороняється приховувати від податківця те, що ви хочете від нього приховати, але дозволяється не говорити йому того, що ви від нього приховувати не мають наміру (3 відсотки)

9. Забороняється входити до Парламенту в кольчузі (3 відсотки)

10. У місті Йорку дозволяється вбити шотландця, але тільки в межах старого міста і лише якщо у нього з собою є лук і стріли (2 відсотки)

Зараз ви читаєте новину «Десятка найбезглуздіших британських законів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі