четвер, 14 червня 2007 18:28

Десять тонн металу зрізали за ніч четверо злодіїв на Одещині

Зрізати за одну ніч десять тонн металу і завантажити його на причіп - такий рекорд встановили четверо жителів Савранського району Одеської області. Металеві опори вони вкрали із золоторудної штольні під назвою "Травнева". Але далеко втекти з награбованим не змогли, за гарячими слідами їх затримала міліція.

Курйоз ситуації в тому, що зловмисників через десять днів відпустили, оскільки правоохоронці не можуть знайти власника золоторудної шахти.

Останнім часом людей дивувало те, що гуркіт з боку шахти все частіше був чутний вночі. Люди подзвонили в міліцію, на місце виїхала оперативна група.

Правоохоронців шокувало побачене: багатотонну башту штольні, за допомогою якої здобували з глибини руду, порізали. Пропав і один з відвалів, висота якого - 10 метрів. Устаткування затягнули на вантажівку і вивезли. Зробили це вже вранці, коли стало світло.

- Було створено декілька пошукових груп, які були направлені в Кіровоградську і Миколаївську область і Любашивській і Балтській райони Одеської області на пункти можливого прийому металобрухту. Всі ці керівники пунктів були попереджені, але разом з тим ми продовжували пошуки на місцевості, - заявив Вадим Лесніченко, керівник Савранського РВ міліції.

Під час прочісування місцевості злочинців знайшли в лісосмузі. Від фізичної втоми вони спали під вантажівкою, в причепі якої лежала зрізана металева конструкція шахти.

Але щоб висунути зловмисникам звинувачення, досі шукають власника шахти. Керівник пошуковий-геологічної експедиції з Первомайська Миколаївської області заявив, що господаря у цієї копальні немає. Є тільки організація "Укрзагрангеология", яка має ліцензію на здобич. Але за вказаною адресою в Києві їх теж не знайшли.

На території України доступне для геологічної розробки покладу золото знаходиться в Одеській, Кіровоградській і Закарпатській області, передає Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Десять тонн металу зрізали за ніч четверо злодіїв на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі