пʼятниця, 07 серпня 2020 19:22

Держкомісія доручила перевірити умови зберігання аміачної селітри в Україні

Держкомісія доручила перевірити умови зберігання аміачної селітри в Україні
В Україні перевірять умови зберігання аміачної селітри. Фото: Reuters

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено провести позапланові заходи державного нагляду за додержанням вимог умови зберігання аміачної селітри в Україні.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у Telegram.

"Сьогодні на виконання дорученнь Президента України та Прем'єр-міністра України відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - написав він.

По закінченню рішення комісії було доведено у форматі селекторної наради до голів обласних державних адміністрацій та міським головам обласних центрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мов після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту

"Так, було вирішено: Держпраці разом із ДСНС, Мінінфраструктури, Національною поліцією, обласними та Київської міської держадміністраціями провести позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб'єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких меніральних добрив", - зазначив він.

За його словами, про результати перевірок потрібно проінформувати Кабінет Міністрів України до 15 вересня 2020 року.

Щонайменше 100 людей загинули і 4 тисячі поранені після вибуху в порту ліванської столиці Бейрута ввечері 4 серпня. Більш як 100 осіб вважають зниклими. Підірвалися 2750 т аміачної селітри. Президент Мішель Аун повідомив, що на складі їх зберігали без заходів безпеки. Вибух був еквівалентний землетрусу силою 3,3 бала.

Зараз ви читаєте новину «Держкомісія доручила перевірити умови зберігання аміачної селітри в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі