середа, 04 червня 2008 11:27

Держдума запропонувала Медведєву розірвати Великий договір з Україною

Держдума запропонувала Медведєву розірвати Великий договір з Україною
Держдума пропонує, у разі приєднання України до Плану дій з підготовки до членства в НАТО (ПДЧ) або форсування вступу до альянсу, вважати це її одностороннім виходом з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство і розглянути питання про вихід з нього Росії.

Така пропозиція до керівництва країни міститься в заяві палати, прийнятій в середу.

"Ми звертаємо увагу керівництва нашої країни на те, що дії української влади, зокрема, щодо форсованих кроків з приєднання України до Плану дій зі вступу до НАТО, є недружніми щодо Росії і суперечать Великому договору про дружбу та співпрацю між нашими країнами", - сказав глава думського комітету у справах СНД і зв"язків із співвітчизниками Олексій Островський (фракція ЛДПР).

На думку парламентарія, якщо офіційний Київ зробить нові кроки в цьому напрямку і, зокрема, якщо на наступному саміті НАТО за ініціативою української сторони буде знов піднято питання про приєднання держави до альянсу, то "сама Україна ставить під сумнів дію російсько-українського договору".

Нагадаємо, на саміті НАТО в Бухаресті на початку квітня було прийняте рішення відкласти до грудня приєднання Грузії та України до ПДЧ в альянсі. При цьому генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер сказав, що Грузія та Україна в перспективі стануть членами блоку. Раніше російська сторона заявляла, що прагнення України в НАТО суперечить договору Росії та України про дружбу, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Держдума запропонувала Медведєву розірвати Великий договір з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі