вівторок, 06 травня 2008 15:42

Держдума РФ спробує забезпечити 100% явку на голосування за прем"єрство Путіна

У російській Держдумі 8 травня пройде голосування щодо кандидатури Володимира Путіна на пост голови уряду РФ. Видання "Ведомости" повідомляє, що керівництво Держдуми працює над забезпеченням у день голосування стовідсоткової явки депутатів.

На засіданні нижньої палати 25 квітня думське керівництво попередило депутатів про позачергове засідання 8 травня. Крім того, на тому ж тижні депутати "Єдиної Росії" отримали з апарату фракції спеціальні запрошення на це засідання. Єдинороси заперечують якісь особливі зусилля з забезпечення явки.

В апараті фракції ЛДПР "Відомості" повідомили, що членам фракції наказано з"явитися всім до єдиного. Ще два тижні тому це питання було підняте керівництвом партії на внутрішньофракційній нараді. Завтра всі депутати ЛДПР зберуться в Держдумі, щоб вирішити, чи підтримувати кандидатуру Путіна.

Джерело в думському керівництві "Справедливої Росії" повідомило, що з таким же проханням про 100%-ву явку звернулися лідери партії до депутатів-есерів. Поважною причиною для відсутності може служити тільки лікарняний лист, поданий заздалегідь керівництву фракції.

Президія ЦК КПРФ ще до початку канікул вирішила, що всі партійці голосуватимуть проти кандидатури Путіна. Комуністи запевняють, що свідомо не забезпечуватимуть стовідсоткову явку своєї фракції і визнають, що за деяких відсутніх депутатів проголосують їхні колеги.

За словами представника КПРФ, до цього повний аншлаг у Держдумі (не було тільки трьох людей), збирало тільки голосування по імпічменту нині покійному президентові Росії Борису Єльцину.

Геннадій Зюганов ще на початку квітня заявив, що його партія і він особисто, швидше за все, не підтримають кандидатуру Володимира Путіна. Він пояснив це тим, що склад уряду, який найімовірніше приведе з собою колишній президент, не в змозі вирішити наболілі соціально-економічні проблеми країни, пише Бі-Бі-Сі.

Фракція КПРФ - друга за чисельністю в Думі після "Єдиної Росії". До її складу входять 57 депутатів.

Як відомо, сьогодні закінчується термін президентських повноважень Володимира Путіна. 7 травня відбудеться інавгурація обраного в березні президента Дмитра Медвєдєва.

За даними соціологічних опитувань, більшість громадян Росії - 78 відсотків - вважають восьмирічне президентство Володимира Путіна періодом досягнень. Лише вісім відсотків респондентів вважають, що в діяльності президента Росії було більше негативних, ніж позитивних моментів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ спробує забезпечити 100% явку на голосування за прем"єрство Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі