вівторок, 08 липня 2008 08:45

Держдеп США закликав ввести до Абхазії міжнародні поліцейські сили

Держдепартамент США вважає необхідним розмістити в зоні грузино-абхазського конфлікту міжнародні поліцейські сили, йдеться в заяві, поширеній у понеділок офіційним представником американського зовнішньополітичного відомства Шоном Маккормаком. "США закликають обидві сторони негайно припинити вибухи, що забирають життя мирних громадян. Ми наполегливо рекомендуємо уряду Грузії та владі Абхазії негайно відновити прямі переговори", - сказав офіційний представник Держдепартаменту.

Держдепартамент США також закликав Росію "переглянути зроблені нею останнім часом провокаційні кроки в Абхазії та в майбутньому не робити жодних дій як в Абхазії, так і в Південній Осетії без попередніх консультацій з Тбілісі".

"Ми також указуємо на необхідність негайного розміщення міжнародних поліцейських сил в районах, де сталися вибухи", - йдеться в заяві Маккормака. Зараз в зоні грузино-абхазського конфлікту дислоковані Колективні сили з підтримки миру СНД, що складаються з російських військовослужбовців.

В кінці червня - початку липня 2008 року в Абазії в містах Гагри, Сухумі та Галі, а також в Зугдідському районі Грузії сталося декілька вибухів. 29 червня в Гаграх з інтервалом в декілька хвилин спрацювали два вибухові пристрої - поранення одержали шестеро осіб. 30 червня в результаті вибуху на ринку Сухумі також постраждали шестеро людей. Вранці 6 липня чотири вибухові пристрої спрацювали біля села Рухі в зоні грузино-абхазського конфлікту. Увечері того ж дня вибух пролунав у кафе в центрі Галі - загинули четверо осіб, шість одержали поранення.

Влада невизнаної республіки Абхазія поклала провину за серію вибухів на Грузію і оголосили, що повністю припиняють всі контакти з Тбілісі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США закликав ввести до Абхазії міжнародні поліцейські сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі