понеділок, 21 вересня 2009 13:56

Держборг Великої Британії росте на 6000 фунтів в секунду

Держборг Великої Британії росте на 6000 фунтів в секунду
Державний борг Великої Британії щосекунди збільшується на 6 тисяч фунтів стерлінгів (близько 10 тисяч доларів) і вже перевищив рекордну відмітку в 800 млрд фунтів стерлінгів, що відповідає 57,5% сукупного національного продукту, передає британське Управління національної статистики.

На тлі різкого скорочення податкових надходжень уряд тільки в серпні збільшив об"єм запозичень на 16,1 млрд фунтів стерлінгів, що майже в 2 рази перевищує бюджет Олімпійських ігор-2012 в Лондоні.

За перших же 5 місяців поточного фінансового року державні запозиченя зросли на 65,3 млрд фунтів стерлінгів в порівнянні з 26,1 млрд фунтів стерлінгів за аналогічний період минулого року.

Тільки на виплати відсотків за зростаючим боргом уряд повинен буде знайти цього року більше 30 млрд фунтів стерлінгів, або по 500 фунтів стерлінгів на кожного жителя країни.

Управління також повідомило, що податкові надходження в серпні скоротилися в порівнянні з минулим роком на 9%, а державні витрати зросли майже на 3%. Цей розрив, що збільшується, покривається за рахунок все нових запозичень, що неминуче підриває позиції національної валюти в світі - за останні чотири місяці фунт подешевшав по відношенню до долара на 1%, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Держборг Великої Британії росте на 6000 фунтів в секунду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі