середа, 02 липня 2008 19:53

Держави колишнього СРСР подолали кризу 1990-х рр. – Всесвітній банк

Держави колишнього СРСР подолали кризу 1990-х рр. Про це мовиться в доповіді Всесвітнього банку, представленому сьогодні в Брюсселі. При цьому наголошується, що досягають фази зрілості і наближаються до рівня розвинених ринкових економік Західної Європи такі ключові аспекти ділового середовища, як конкуренція і фінанси, що впливають на поведінку компаній. "Зростання продуктивності і державні виплати, в період з 1998-99 по 2005-06 рр. вивели з абсолютної убогості 50 з 400 млн осіб (з рівнем доходів нижче 2,15 дол. в день)" - мовиться в документі.

Згідно докладу, в 1994 р. об"єм експорту та імпорту в цих країнах складав всього 15% ВВП, тоді як в 2006 р. - 35%. Крім того, сектор послуг, що в період централізованого планування не вважався сферою першорядної ваги, проявив себе як активна сила в таких галузях, як телекомунікації, транспорт, енергетика і банківська справа, і частка сфери послуг у ВВП досягла майже 7%.

Разом з тим, згідно докладу, країни колишнього СРСР зараз опинилися перед обличчям третього перехідного періоду, пов"язаного зі старінням населення. При цьому населення України до 2025 р. зменшиться на 20%, згідно прогнозу Всесвітнього банку, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Держави колишнього СРСР подолали кризу 1990-х рр. – Всесвітній банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі