четвер, 20 січня 2011 17:29

Держава винна, що громадяни панікують через терористів - експерт

Держава винна, що громадяни панікують через терористів - експерт

Жителям Макіївки не слід піддаватися паніці, адже саме такої реакції від них чекають терористи.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив експерт з питань безпеки Центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський, коментуючи вибухи у Макіївці.

"Як правило, тероризм розрахований на зовнішній широкий ефект, а не на можливі жертви. Якщо це справжні терористи, вони хочуть викликати паніку, а через неї впливати на органи влади, до яких звертають свої послання", - упевнений експерт.

Він зазначив, що сьогодні в України немає ніяких державних антитерористичних тренінгів при МВС і СБУ. Населення не знає, як себе вести в кризовій ситуації.

"Тому вимагати від людей, щоб вони не панікували просто дико в тих умовах, коли вони кинуті напризволяще. Це до питання про ефективність державної політики. На заході подібні громадські заняття проводяться регулярно. В Україні просто не було подібних прецедентів, тому питання залишене напризволяще. У нас будуть проводити такі тренінги, коли півень клюне", - сказав Сунгуровський.

За його словами, в таких випадках підсвідомість підказує, що потрібно поберегти себе і своїх близьких, тому люди забирають дітей з садків і шкіл.

"Дуже важко класифікувати цих злочинців. Вважати їх терористами чи ні, залежить від їх особистостей, цілей, ставлення до громадян, держави. Без вивчення того, хто це зробив, що ними рухало, важко щось передбачати. У світовій практиці проголошений теза: ніяких переговорів з терористами. Якщо це справжній терорист, то їх ніякі потурання не влаштують. Якщо потурання їх влаштують, то це не терористи, а звичайні бандити", - вважає експерт.

Нагадаємо, сьогодні у Макіївці сталася серія вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Держава винна, що громадяни панікують через терористів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі