четвер, 02 грудня 2010 16:28

Депутати зобов'язали підмітати вулиці за дрібне хуліганство

Депутати зобов'язали підмітати вулиці за дрібне хуліганство

Верховна Рада доповнила громадськими роботами перелік санкцій за дрібне хуліганство, насильство в сім'ї, розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і появу в цих місцях у стані сп'яніння.

За ухвалення в цілому відповідного проекту закону №6634 проголосували 255 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни парламент вніс до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Рада встановила, що дрібне хуліганство, крім штрафу і виправних робіт, карається також громадськими роботами на термін від 40 до 60 годин.

Крім цього, парламент встановив, що скоєння насильства в сім'ї може каратися громадськими роботами строком від 40 до 60 годин.

Також Рада доповнила перелік санкцій за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях громадськими роботами від 20 до 30 годин.

Крім того, депутати внесли зміни до кодексу в частині доповнення переліку санкцій за злісну непокору розпорядженню або вимозі працівника міліції громадськими роботами від 40 до 60 годин.

Нагадаємо, 1 липня Кабінет міністрів запропонував Раді посилити адміністративну відповідальність за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, насильство в сім'ї і дрібне хуліганство.

Кодекс про адміністративні правопорушення був прийнятий у 1984 році і діє в редакції від 30 червня 2010 року, повідомляє Форум.

Зараз ви читаєте новину «Депутати зобов'язали підмітати вулиці за дрібне хуліганство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі