середа, 18 вересня 2013 16:02

Депутати не дали шансу сільським школам

Автор: фото:objectiv.tv
 

Депутати відмовили комітету з питань освіти та науки, який наполягав на введені мораторію на закриття сільських шкіл.

Представники комітету вважали, що закриття шкіл порушує гарантоване Конституцією право громадян на освіту.

Проект постанови "Про введення мораторію на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості", ініційований позафракційним депутатом Олесем Донієм, підтримали 186 народних депутатів з мінімальних 226.

У постанові вважалося неприпустимим закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості на підставі недостатнього фінансування їх утримання. А також, впровадити до кінця 2015 року мораторій на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості.

За введення такого мораторію виступав комітет Верховної Ради з питань науки і освіти. Комітет зробив висновок, що закриття шкіл "незважаючи на можливість незначної короткочасної економії коштів, в довгостроковій перспективі завдають значної шкоди громадянам в отриманні повної загальної середньої освіти, порушують гарантоване Конституцією України право кожного громадянина України на освіту, а також негативно впливають на функціювання і зміцнення інституту сім'ї в українському суспільстві".

Раніше йшлося про те, що під загрозою ліквідації в Україні виявилися більш двох тисяч шкіл, понад 150 будуть закриті вже в поточному році.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не дали шансу сільським школам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі