пʼятниця, 14 грудня 2007 18:49

Депутати Кореї влаштували бої без правил в парламенті (ФОТО)

Цілу годину сьогодні в однопалатних Національних зборах Республіки Корея тривала сутичка, більш схожа на розбирання гангстерів. Під час колотнечі за участю більше сотні законодавців в хід пішла обрізання труб, ланцюги і моторні пили. Причина НП пов"язана з майбутніми 19 грудня президентськими виборами.

Днями тут завершилося офіційне розслідування, що підтвердило непричетність кандидата в президенти від опозиційної Партії великої країни Лі Мін Бака до фінансових афер компанії BBK. По рейтингу популярності Лі Мін Бак з 45% значно випереджає найближчого суперника від проурядової Об"єднаної нової демократичної партії Чон Дон Єна, що має в своєму розпорядженні підтримку лише 15% виборців. Проте ця і ряд інших партій виразили незадоволеність підсумками роботи прокуратури. Чон Дон Єн звинуватив слідчих в упередженості і зажадав незалежного розслідування цієї справи, а його партія вирішила направити до парламенту проект закону про призначення спеціального прокурора для розслідування звинувачень Лі Мін Бака в корупції. Коли прихильники нового розслідування спробували увійти до залу засідань для того, щоб поставити це питання на голосування, їх супротивники за допомогою ланцюгів і обрізків алюмінієвих труб заблокували двері. У відповідь були застосовані мотопилки.

"Нападаюча" сторона зуміла прорватися усередину. Лад навів спікер головуючий Лім Че Чжон, який своїм рішенням призначив розгляд вимоги про голосування на понеділок, повідомляє Newsland.


Зараз ви читаєте новину «Депутати Кореї влаштували бої без правил в парламенті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі