понеділок, 17 листопада 2008 12:55

Депутати Держдуми РФ хочуть збільшити термін президентських повноважень до семи років

Депутати Держдуми РФ хочуть збільшити термін президентських повноважень до семи років

Представники парламентських фракцій "Справедливої Росії" та ЛДПР виступлять з пропозицією збільшити термін президентських повноважень до 7 років. Про це повідомляє "Незалежна газета".

За відомостями видання, з такою ініціативою депутати двох фракцій можуть виступити під час другого читання закону про збільшення терміну повноважень президента і парламенту до шести і п"яти років відповідно. На думку депутата від "Справедливої Росії" Михайла Старшинова, якого цитує видання, існуючий чотирирічний термін президентських повноважень "дисонує з тими реаліями та глобальними процесами, що відбуваються і в світі, і в Росії". Як підкреслив депутат в коментарі газеті, семирічний термін повноважень глави держави "міг би відповідати вимогам часу". З подібною заявою виступив і депутат від ЛДПР Сергій Іванов.

Раніше оптимальним семирічний термін називав лідер "Справедливої Росії" Сергій Міронов. Президент РФ Дмитро Медведєв запропонував збільшити термін повноважень глави держави та Держдуми до шести і п"яти років відповідно в своєму посланні Федеральним зборам 5 листопада. Друге і третє читання в Держдумі цей законопроект пройде 19 і 21 листопада, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Держдуми РФ хочуть збільшити термін президентських повноважень до семи років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі