пʼятниця, 18 травня 2007 16:51

Депутат отримав два роки умовно за бійку в парламенті

Азербайджанський депутат Гусейн Абдуллаєв засуджений до двох років позбавлення волі умовно за бійку в парламенті. Парламентарій, який з середини березня знаходився під вартою, був звільнений в залі суду.

Нагадаємо, що зіткнення між незалежним депутатом Абдуллаєвим і його колегою, лідером проурядової партії "Ана Ветен" (Вітчизна) Фазаїлом Агамали, відбулося на засіданні палати 16 березня. Приводом стали критичні зауваження, з якими перший виступив в адресу кабінету міністрів.

ЗМІ по-різному описували подію в парламенті. За даним, зокрема, ІА "Новини-Азербайджан", Агамали просто спробував "заспокоїти" свого колегу, а той у відповідь накинувся на нього з кулаками. Day.Az, у свою чергу, повідомляло, що лідер "Вітчизни" став ображати Абдуллаєва - зокрема, порівняв його з ослом, після чого депутати затіяли бійку. Як відзначає джерело, на відеозаписі засідання видно, що ініціатором бійки був саме Фазаїл Агамали.

Проте кримінальна справа за статтями "хуліганство" і "умисне завдання шкоди здоров"ю" у результаті була порушена проти Гусейна Абдуллаєва. На прохання прокуратури парламент зняв з нього депутатську недоторканність, а суд в середині березня засудив до двомісячного попереднього ув"язнення. Його суперник отримав догану від парламентської дисциплінарної комісії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Депутат отримав два роки умовно за бійку в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі