вівторок, 20 березня 2007 11:10

Депутат Європарламенту пропагував антисемітизм

Польський депутат Європарламенту Мачей Гертих отримав догану за брошуру з антисемітським змістом, яку він опублікував. З арсеналу можливих санкцій голова Європарламенту вибрав найменш важку; група депутатів добивалася тимчасового усунення Гертиха від роботи в асамблеї.

- Я глибоко засмучений фактом очевидного порушення фундаментальних прав людини, - заявив спікер Ганс-Герт Петтерінг. Особливо прикрий факт образи людської гідності, на захисті якого стоїть наш інститут. У зв"язку з цим я ухвалив рішення винести депутатові Гертиху догану.

Брошуру Гертиха під назвою "Войовничі цивілізації в Європі" опублікували в лютому; її центральна ідея - про несумісність іудейської і християнської цивілізацій. Праця, випущена з логотипом Європарламенту, викликала обурення у більшості депутатів і правозахисників; напередодні вони провели демонстрацію протесту біля стін парламенту в Страсбурзі, вимагаючи позбавити Гертиха депутатської недоторканності, передають EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Європарламенту пропагував антисемітизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі