субота, 04 серпня 2007 16:13

Депутат Держдуми РФ вимагає від СБУ 100 тис. євро

Депутат Держдуми Росії, директор інституту країн СНД Костянтин Затулін оцінює суму морального збитку, заподіяного Службою безпеки України у зв"язку з оголошенням його персоною нон-грата, в 100 тис. євро.

Про це Затулін повідомив в суботу на прес-конференції в Києві.

Він розповів, що направив позов до Європейського суду з прав людини після того, як Вищий адміністративний суд України визнав правомірним оголошення Затуліна персоною нон грата на території України.

"Я переконався в тому, що в Україні боротися в судах з СБУ неможливо", - сказав він, відзначивши, що таким чином отримав "очевидне право і можливість" відстоювати свої права в Європейському суді.

Також Затулін відзначив, що позов поданий не тому, що він бажає помститися Службі безпеки України. "Справа не в моїй мстивості... це носить принциповий характер", - підкреслив він.

Затулін відзначив, що він відмовляється визнавати всі доводи СБУ. "Мені не все одно, яка тут про мене слава... я вважаю необхідним раз і назавжди з"ясувати це питання", - відзначив він.


Відповідаючи на питання про суму морального збитку, який вказаний в позові, Затулін відзначив: "Сто тисяч євро... Адвокат мені не радив згадувати (цю суму)", - відзначив він.

Також Затулін додав, що у випадку, якщо він виграє цю справу, направить відповідну суму на підтримку російської освіти в Україні.

В даний час, по словах Затуліна, він і його адвокати чекають повідомлення про ухвалення позову. "Як тільки він (позов) буде прийнятий, почнеться процедура розгляду", - додав він.

Як повідомлялося, 3 червня 2006 року Служба безпеки України заборонила Затулину в"їзд в країну "в ынтересах забезпечення безпеки України" на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства. Цього року така заборона була знята, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Депутат Держдуми РФ вимагає від СБУ 100 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі