пʼятниця, 07 травня 2021 18:47

День матері - коли свято та чому воно важливе
11

Автор: pinterest.com
  Листівки, які потішать вашу маму
Листівки, які потішать вашу маму

У другу неділю травня у світі відзначають День матері. Цього року він припадає на 9 травня. У цей день треба обов'язково привітати маму, свекруху, бабусь.

Загалом це свято має давню історію. Походить ще з древньої Греції - культу матері - богині Геї. А у Великобританії в XVII-XIX ст відзначали "материнську неділю" і пекли особливий пиріг.

Ініціатива зробити це свято загальним виникла в США. 1872 року американка Джулія Уорд виступила з ідеєю, що День матері - це день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Але широкої підтримки вона не отримала. 1907-го інша американка - Анна Джарвіс написала листи до держустанов з пропозицією присвятити один день у році матерям. Жінка зробила це в пам'ять про померлу маму, і домоглася свого. Через сім років президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь всіх американських матерів. Пізніше до святкування почали приєднуватися й інші країни.

В Україні офіційно День матері святкують з 1999 року. Але традиції шанування матері не нові та ще й мають релігійне підґрунтя. Травень вважають місяцем Пречистої Діви Марії, матері Ісуса Христа. У її честь принято шанувати і своїх матерів, за те, що дали життя та у всьому оберігають. А от за народними звичаями саме у травні Природа-Мати виряджає свою Доньку-Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці та радості, а люди мають висловити подяку материнській самопожертві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди гайнути удвох на травневі свята за малі гроші

Варіанти святкування у кожної родини свої. Хтось їде на відпочинок, в подорож, влаштовує святкове застілля або ж домочадці дозволяють мамі відпочити від побутових турбот і беруть на себе всі її завдання.

Листівки до Дня матері, які не залишать байдужими

Листівки, які потішать вашу маму
Фото: pinterest.com
Листівки, які потішать вашу маму
Листівки, які потішать вашу маму
Листівки, які потішать вашу маму
Листівки, які потішать вашу маму

У свято маму та бабусю можна вразити із самого ранку смачним та незвичним сніданком, який не займе багато часу, але буде корисним. Ще більш приємно рідним буде від того, що страву приготували самостійно. Який саме рецепт обрати для святкового сніданку можна переглянути на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «День матері - коли свято та чому воно важливе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі