четвер, 16 лютого 2023 09:35

День єднання ‒ історія свята та вітальні листівки
9

У четвер, 16 лютого, в Україні вже вдруге відзначають День єднання. Це свято минулого року запровадив своїм Указом президент Володимир Зеленський.

Головною метою було продемонструвати єдність українського народу на тлі зростання загрози повномасштабного російського нападу на Україну. Тепер, майже через рік після розв'язання Росією великої війни, День єднання набувають особливого значення. Gazeta.ua зібрала гарні листівки з нагоди свята.

В Україні 16 лютого 2022 року оголосили Днем єднання
Фото: telegraf.com.ua
В Україні 16 лютого 2022 року оголосили Днем єднання
В Україні 16 лютого 2022 року оголосили Днем єднання
В Україні 16 лютого 2022 року оголосили Днем єднання
В Україні 16 лютого 2022 року оголосили Днем єднання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна понад усе: Зеленський показав нові фото війни і її героїв

На початку 2022 року західні ЗМІ та розвідки ледь не щодня інформували про ймовірний масштабний наступ РФ на Україну. Серед дат нападу активно обговорювали 16 лютого. Тому саме цей день було оголошено загальнонаціональним святом.

Відповідний Указ президент Володимир Зеленський підписав 14 лютого.

"З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, постановляю: оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання", ‒ йшлося у документі.

Влада тоді закликала українців не панікувати. Натомість продемонструвати непохитну єдність та готовність дати відсіч загарбникам.

Народні депутати пропонують встановити 25 лютого Днем української жінки, 9 березня визначити як Шевченків день, а за Днем матері офіційно закріпити другу неділю травня. Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді.

2023 року українці працюватимуть 260 днів. Таким чином, 105 днів припадає на вихідні та свята. Якщо не буде подовжено воєнний стан, то будуть ще й додаткові вихідні.

Зараз ви читаєте новину «День єднання ‒ історія свята та вітальні листівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі