вівторок, 04 травня 2021 03:00

День Янгола 4 травня - хто сьогодні іменинник

День Янгола 4 травня - хто сьогодні іменинник
Сьогодні іменини в Дениса, Івана, Олексія та Пилипа. Фото: pixabay.com

4 травня маємо обов'язково привітати Олексіїв, Денисів, Пилипів, Іванів. Сьогодні вони відзначають свій День Янгола.

Gazeta.ua пропонує дізнатися, що означають ці імена, та якими рисами виділяються їхні власники.

Ім'я Олексій утворено від давньогрецьких слів "алексо " або "алексіос", що перекладається як "відображати", "запобігати", "захищати". Відповідно, значення імені Олексій - "захисник".

Олексії честолюбні і амбітні. Прагнуть домогтися великих висот в цікавих їм справах, проте в усьому іншому ініціативу не проявляє. Власники цього імені хороші друзі. Люблять акивний відпочинок компанією і спільні мандрівки.

Ім'я Денис має древньогрецьке походження. Первісно було народною формою застарілого імені Діонісій, означає "той, що належить Діонісу", богу виноградарства, виноробства, родючості, натхнення. Тому іноді ім'я Денис тлумачать як "веселун", "гуляка".

Дениси - принципові чоловіки, по життю дотримуються норм моралі, але без фанатизму. Маючи швидкий і рухливий розум, за необхідності можуть дуже добре брехати. Їхнє життя ґрунтується на волі випадку, везінні. При цьому дуже творчі та легко йдуть на контакт.

Ім'я Пилип має давньогрецьке походження й означає "люблячий коней". Часто так називали міцних та активних немовлят. В юному віцы таких хлопців зазвичай відправляли на службу в кінноту.

Пилипи наділені величезною силою волі і витривалістю. Люблять природу і тварин, але мають досить зухвалий характер.

Ім'я Іван древньоєврейське за походженням, означає "милість Божа".

Івани мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Довірливі і чуйні. Власники цього імені гнучкі, але можуть бути й упертими, якщо справа торкнеться його кревних інтересів.

У день своїх іменин ці чоловіки мають подякувати хрещеним за турботу та помолитися своїм святим наставникам із такими ж іменами.

За релігійним календарем сьогодні, 4 травня, віряни вшановують пам'ять Священномученика Яннуарія та Святителя Максиміана Константинопольського. Святі прославилися своєю беззаперечною вірою в Бога, милосердністю до людей. У народному календарі ця дата отримала такі назви: Прокл, Проклов день.

Зараз ви читаєте новину «День Янгола 4 травня - хто сьогодні іменинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі