четвер, 22 квітня 2021 03:00

День Янгола 22 квітня - кого сьогодні вітаємо з іменинами

День Янгола 22 квітня - кого сьогодні вітаємо з іменинами
22 квітня святкують іменини Вадима та Антона. Фото: pixabay.com

22 квітня Вадими та Антони відзначають іменини. Цього дня вони мають помолитися свом святим наставника, подякувати за захист. Також можна навідати хрещених батьків.

Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про сьогоднішніх іменинників та святих, з якими пов'язані.

Ім'я Вадим має дві версії походження. За першою є давньоруським, означає "має привабливість", "той, що приваблює". Також Вадим може бути видозміненою формою слова Волод (володар). За іншою версією ім'я походить від перського ім'я Бедеме.

Вважають, що Вадими володіють великою внутрішньою енергією, розважливі, працьовиті та цілеспрямовані. При цьому власники цього імені люблять веселощі та не проти розважитися в компанії друзів.

Покровитилем Вадимів є християнський мученник Вадим Перський, який очолював християнський осередок в Персії та віддав життя за віру в Бога.

Ім'я Антон з давньогрецької мови перекладається як "той, що рветься в бій". Може мати значення - войовничий, як ант. У грузинській мові означає "воїн", "ватажок воїнів". В тюркському словом ант називають "клятву".

Чоловік з ім'ям Антон справляє враження сильної, вольової, сміливої людини, але простого у спілкуванні. Завжди в центрі уваги, володіє легким характером, оптиміст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 19-25 квітня: для кого цей тиждень буде найбільш вдалим

Святим покровитилем є Антоній Великий, засновник християнського відлюдницького чернецтва. Чоловік вів дуже аскетичний спосіб життя. 20 років у всьому себе обмежував, навіть з людьми спілкувався коротко та через вузький отвір у дверях, аби не відволікатися від свого посту. За переказами, у відповідь на самопожертву до нього явився Ісус.

21 квітня християни східного обряду віддають честь пам'яті святих апостолів Іродіона, Агава, Асінкріта, Руфа, Флегонта і Єрма, які належали до числа святих 70-ти апостолів.

Згадують також преподобного Руфа, затворника Києво-Печерського в Дальніх печерах.

Зараз ви читаєте новину «День Янгола 22 квітня - кого сьогодні вітаємо з іменинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі