пʼятниця, 11 червня 2021 03:00

День Янгола 11 червня - як сьогодні феєрично привітати іменинників
8

11 червня багатий на іменинників. День Янгола відзначають власники імен Олександр, Богдан, Андрій, Іван, Костянтин та Марія.

Не забудьте привітати причетних зі святом. Для цього Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про історію іменин та обрати хороше вітання для іменинників.

Іменини для православних і католиків - це особисте свято, що припадає на день, у який церква відзначає пам'ять однойменного святого.

"У давні часи День Янгола був навіть важливіший, ніж день народження, бо його пов'язували із таїнством Хрещення - духовного перенародження. Часто ці дві події не дуже розходилися в часі. Новонародженого не хрещиним довго не тримали", - розповів отець Михайло.

Хрещені імена вибиралися за церковним календарем. Зазвичай вибір імені обмежувався іменами святих, пам'ять яких відзначалася в день хрещення. Тому часто при виборі імені немовля дослуховувалися до священника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Янгола 10 червня - хто святкує іменини на Вознесіння

"Інколи "знаючи" люди кажуть, що ім'я для хрещення та в світьське мають бути різним, щоб ніхто не зурочив. Це забобони. Якщо ви вже обрали ім'я для своєї дитини, то вигадувати інше для хрещення не треба. Хіба, якщо воно відсутнє у переліку церковних імен. Тоді священник запропонує співзвучне, а батьки уже нехай думають", - сказав панотець.

Наші предки святкували іменини пишно. Варила пиво і пекла іменинні пироги і короваї. Ходили до церкви на службу, замовляв молебень за здоров'я. Іменинникам радять згадати свого небесного покровитиля, почитати про його життя, помолитися.

Листівки для іменинників
Фото: kozakorium.com
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників
Листівки для іменинників

11 червня в православній церкві відзначають після свято Вознесіння, яке триватиме вісім днів. Також християни сьогодні шанують пам'ять преподобномучениці Феодосії.

Зараз ви читаєте новину «День Янгола 11 червня - як сьогодні феєрично привітати іменинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі