середа, 31 травня 2023 04:05

День Ангела 31 травня. Як привітати іменинників

День Ангела 31 травня. Як привітати іменинників
Сьогодні День Ангела святкують Богдан, Олександра і Андрій. Фото: pixabay.com

31 травня іменини святкують Богдан, Олександра та Андрій. Не забудь привітати іменинників зі святом.

Gazeta.ua пропонує детальніше дізнатися значення і походження цих імен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Янгола 30 травня - як гарно привітати іменинника

Ім'я Богдан слов'янського походження і означає "даний богом". Власникам цього імені притаманна рішучість, завзятість, психічна холоднокровність, логічне мислення і вміння стримувати свої емоції. Їм характерна проникливість і підприємливість.

Привітання для Богдана

З іменинами, крутий чоловіче, Богдан! Бажаю бути сміливим ковбоєм у своєму житті, скакати на бравому коні по просторах успіху та удачі, здолати будь-якого ворога наповал і запалювати вогонь в очах дами свого серця!

Ім'я Олександра перекладається як ""сильна", "ладна", "з характером чоловіка". Початкова версія імені звучала як Олександр. До нього було додано закінчення "а", ось і вийшов жіночий варіант. Батьківщина імені - Стародавня Греція. З мови греків значення імені Олександра - "захисниця", "подібна чоловікові". До речі, в деяких мовних групах звучить як Олександра або Аластриона.

Привітання для Олександри

Щиро вітаю тебе Олександра з красивим святом-Днем ангела. Хочу в цей день побажати тобі лишь одного: нехай твій Ангел-охоронець допомагає тобі летіти, коли твої крила опускаються вниз.

Ім'я Андрій за однією з версій воно утворено від слова "андрос", що в перекладі звучить як "чоловік". За іншою ж версією - походить від слова "андрейос", яке означає "мужній". Спочатку це ім'я набуло широкої популярності у Візантії.

Привітання для Андрія

Андрію, вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

31 травня вшановуємо пам'ять святого Феодота, що жив в Анкірі Галатійській в III столітті з Різдва Христового. Він був наділений особливою чуйністю й добротою, виховував у собі утримання, підкорював плоть духу, дотримувався посту й підносив молитви Господу Богу.

Зараз ви читаєте новину «День Ангела 31 травня. Як привітати іменинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі