пʼятниця, 16 квітня 2021 03:01

День Ангела 16 квітня — кого сьогодні вітати

День Ангела 16 квітня — кого сьогодні вітати
Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Фото: pixabay.com

16 квітня за православним календарем вшановують Преподобного Микиту Сповідника.

У цей день іменини святкують Мартин, Микита, Феодосія, Ксенія, Марія, Юлія та Альбіна.

Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Її називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Микита з давньогрецької означає - "переможець". Чоловіки з цим ім'ям цілеспрямовані, егоїстичні, наполегливі та вперті. Однак вони мають також чуйний та співчутливий характер. Микита буде відданим сином та люблячим батьком. У сімейному житті він втрачає лідерські якості.

Мартин - християнське ім'я. Походить від "Марс" - "бог війни". Уже з дитинства ці хлопчики доводять усі справи до кінця. Люблять риболовлю та займаються спортом. Вони мають "золоті руки", умілі в господарстві. Ці чоловіки стають хорошими підприємцями. Успішно вони освоюють професії слідчого, водія, лікаря, кінооператора, столяра.

Феодосія - грецьке ім'я, що означає "дана Богом". Мають веселу та легку вдачу, добре ладнають із людьми, рідко ображаються та не вміють відмовляти людям. Кар'єру жінкам із цим ім'ям варто будувати у творчих професіях - література, музика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торт у вигляді вазону – мама в декреті розпочала бізнес на солодощах

Ім'я Ксенія має грецьке походження. У перекладі означає "гостинна", "гостя", "чужинка". Так іноді величали Афродіту. Ці жінки товариські, однак усе близько сприймають до серця. Ксенія не любить несправедливості та завжди відстоює свої права та права інших. Вона має високий інтелект та не сприймає поразок.

Марія - жіноче ім'я біблійного походження. Утворилося від Міріам - "гірка", "бажана", "безтурботна". Марія важко переживає негативні слова на її адресу. Вона старанна у навчанні та наполеглива у роботі. Любить чистоту та порядок у всьому. Марії часто бувають самотніми, але все одно почуваються гармонійно. Вони щиросердні та співчутливі. Легко опановують творчі професії.

Юлії (із грецької мови - перекладається як "хвиляста", "пухнаста") завжди люблять бути в центрі уваги. Вони мають мінливий настрій та непосидючу натуру. Вони добрі й ніжні, іноді - беззахисні, вередливі. У сім'ї Юлія буде підтримувати лад і затишок, смачно готувати та радо зустрічати гостей.

Ім'я Альбіна походить від латинського слова "альба" - біла. Вона принципова, уперта і зарозуміла. Однак заради ладу в родині може поступитися. Альбіни не переносять пияцтва чоловіків. Вони ревниві до жіночого оточення коханого. Ці дівчата можуть посідати керівні посади.

У народі 16 квітня називали днем частування водяного, Микитин день, водопілля. Це свято дуже стародавнє та зародилося на Русі в період двовір'я. У цей день шанували пробудження від зимової сплячки Водяного, русалок та всієї водної живності.

Зараз ви читаєте новину «День Ангела 16 квітня — кого сьогодні вітати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі