вівторок, 01 грудня 2009 12:41

Дем"янюк сам став жертвою нацистів – адвокат підсудного

Дем"янюк сам став жертвою нацистів – адвокат підсудного

Захисники Івана (Джона) Дем"янюка, якого звинувачують у пособництві нацистам у роки Другої світової війни, вважають його жертвою нацистів і сучасного фанатичного німецького правосуддя, пише Toronto Star.

Адвокат Ульріх Буш сказав, що Німеччина "хоче виправдати себе цим судом, шукаючи винних людей серед інших націй".

Звертаючись до суду, Буш наполягав на тому, що несправедливо звинувачувати особу за виконання наказів, коли ті, хто віддавали накази, так і не були засуджені. Він вимагав, щоб судді позбавилися упереджень проти його клієнта

Захист Дем"янюка стверджує, що той був змушений зголоситися працювати, щоб вижити.

Буш повідомив, що радянські військовополонені, які зголосилися працювати на нацистів, були такими ж жертвами, як і євреї. Їх теж змушували працювати в концтаборах у ролі охоронців та членів "зондеркоманд", закопуючи тіла євреїв, вбитих у газових камерах.

Суд відкинув запит Буша про заміну суддів і прокурора.

У концтаборі Треблінка Дем"янюка, українця за походженням, називали "Іваном Грозним". Розповідають, що він проявляв надзвичайну жорстокість по відношенню до ув"язнених в "таборах смерті". Дем"янюка також звинувачують у вбивстві 27,9 тисяч євреїв.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дем"янюк сам став жертвою нацистів – адвокат підсудного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі