середа, 23 грудня 2009 13:57

Дем"янюк розчавив єврея вантажівкою – свідок

Дем"янюк розчавив єврея вантажівкою – свідок

84-річний Ноа Нейман, який пережив Голокост, заявив у середу, що був свідком трагічного інциденту 1947 року в німецькому місті Ульм, передає Jerusalem Post. Моше Лісогорський потрапив під колеса вантажівки, якою керував українець. Водій був працівником американського військового автомобільного парку.

За словами уродженця Польщі Неймана, наїзд на Лісогорського водій здійснив навмисне. Свідок працював у тому самому автомобільному парку, проте наголосив, що не знав особи водія.

Син Лісогорського Саул Ліскін переконаний, що водієм вантажівки був Іван Дем"янюк, який зараз перебуває у Мюнхені під слідством за участь у вбивстві 27900 євреїв в Собіборі під час Другої світової війни.

Син загиблого, якому на момент трагічного інциденту було 6 років, стверджує, що все життя вважав, що його батька вбили. Проте ім"я вбивці йому було невідоме.

В тому, що ним був Дем"янюк, Ліскін переконався, прочитавши доповідь зі слідства над Дем"янюком. Крім усього іншого, українцеві інкримінували наїзд на невідомого чоловіка, можливо, єврея в містечку Ульм 1947 року.

За свідченнями Неймана (в той час 22-річного), Лісогорський сидів на лавці біля стіни поруч з гаражем, балакаючи з декількома іншими працівниками гаражу, також євреями за походженням. Водій вантажівки двічі погрозливо під"їжджав впритул до лавки, проте обидва рази зупинявся. На третій раз - вже не зупинився.

Нейман переконаний, що водій намагався вбити цих євреїв. Лісогорського зачепив бампер машини. Його відправили до лікарні, проте врятувати життя не вдалось.

Після свідчень Неймана родина сина Лісогорського зв"язалась з прокурорами в Ульмі і всі матеріали були передані головному прокурору, який веде цю справу.

Наступного місяця усі пов"язані з Дем"янюком матеріали будуть передані прокурорам до Мюнхена, які беруть участь у нинішньому судовому процесі над українцем.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Дем"янюк розчавив єврея вантажівкою – свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі